Forældre frygter de forkerte børneulykker
Legepladser, legetøj og stikkontakter er ikke så farlige, som forældre frygter. Til gengæld burde de være mere opmærksomme på badebassiner, pusleborde og smækkende døre, hvis de vil beskytte deres børn.

Små børn, der leger med deres forældres lightere eller babyer, der falder ned fra puslebordet. Sådanne ulykker er meget hyppigere, end forældrene tror.

Forældre har i stedet en tendens til at være nervøse for, at deres små øjesten skal blive ramt af ulykker, som i virkeligheden sker meget sjældent. Det viser en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed, skriver 24timer.

»Alle er hunderædde for farlige redskaber, men risikoen ved branddammen nede i baghaven er måske 10 gange større. Tilsvarende har vi i årevis snakket meget om farlige legepladser, og man har ligefrem lukket nogle af dem. Men vores undersøgelse viser, at legepladser uanset stand er nogle af de sikreste steder for børn at opholde sig overhovedet, især set i forhold til de dødsulykker og de farligere alternativer: at lege på vejen eller i hjemmet,« siger hovedforfatter til rapporten, seniorforsker Bjarne Laursen, til 24timer.

Forældre er for eksempel bange for, at børnene skal blive kvalt ved at sluge et stykke legetøj. Men det er kun sket en gang på 25 år, mens slugte balloner i samme periode har ført til tre dødsfald. Kun en ud af otte drukneulykker for børn sker i havet, mens havebassiner, vandhuller og åer er farligere.