For få svejsere efter tilskudsloft

Virksomheder efterlyser de kompetencer, som ledige kunne få, før regeringen lagde et loft over tilskuddet til selvvalgt efteruddannelse.
Konkret fik 2.252 færre ledige efteruddannelse i året første halve år sammenlignet sidste år.
Konkret fik 2.252 færre ledige efteruddannelse i året første halve år sammenlignet sidste år. Foto: Colourbox

Færre arbejdsløse kommer på kursus efter de nye grænser for, hvor meget det må koste af komme på selvvalgt efteruddannelse.

Det skriver Politiken.

Prisloftet på 3.500 kroner om ugen betyder, at dagpengemodtagere ikke må vælge et dyrere kursus. Men seks ud af ti AMU-kurser koster mere.

Og på svejsekurser for metalarbejdere har man på erhvervsskolerne oplevet et fald i kursister på 84 procent det seneste år.

Konkret fik 2.252 færre ledige efteruddannelse i året første halve år sammenlignet sidste år.

"Kurserne gør, at folk kan få job igen. Hvis du ender i ledighedskøen og ikke har mulighed for at tage et kursus med certifikat på, hvad du kan, kommer du ikke ind på arbejdsmarkedet," siger Allan Lyngsøe Madsen, der er afdelingsleder i Dansk Metal, til Politiken.

På Syddansk Erhvervsskole undrer man sig over regeringens politik.

"Omkostningerne ved svejsekurser er høje, fordi uddannelserne er komplicerede, og materialerne er dyre. Det nytter ikke bare at lave en grænse," siger Helge Pasfall, leder på afdelingen for smed- og industriteknik til Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.