Fond skal skaffe verdensmesterskaber til Danmark
Regeringen vil skyde millioner i en fond, der skal få flere idrætsbegivenheder til Danmark.

Danmark skal være fremme i sportsskoene. Derfor vil regeringen ifølge Politiken afsætte et årligt millionbeløb, der skal støtte specialforbundene i deres jagt på at skaffe internationale idrætsbegivenheder til Danmark.

Desuden arbejder regeringen på at etablere en fond, der skal støtte byggeriet af nye idrætsanlæg, fordi Danmark i øjeblikket ikke har de anlæg, det kræver for at være vært ved større sportsarrangementer.

Muligheden for støtte til byggeriet drøftede statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit pressemøde tirsdag.

»Altså, udgangspunktet i Danmark er jo, at byggeri af idrætshaller med videre ligger i kommunerne. Og hvis staten gik ind og, om jeg så må sige, blandede sig i det, så ville det jo også kunne føre til en ulige behandling af forskellige kommuner i Danmark.«

»Når det er sagt, så vil jeg godt føje til, at når vi taler om at tiltrække større idrætsbegivenheder til Danmark, så udelukker jeg bestemt ikke, at det kan være nødvendigt med en overordnet, koordineret indsats, hvor også staten hjælper til på forskellig måde med at kunne tiltrække større idrætsbegivenheder til Danmark«, sagde Anders Fogh Rasmussen ved den lejlighed.