Folketingsmedlem: Jeg vil kun arbejde 30 timer om ugen
Alternativets René Gade. (Foto: Foto: Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix )
René Gade fra Alternativet vil i 14 dage skære ned på sin arbejdstid.

Alternativets folketingspolitiker René Gade vil på egen krop teste, om det kan lade sig gøre kun at arbejde 30 timer om ugen.

- Det er jo oplagt at afprøve Alternativets egne tanker. Tænk engang, hvis det kunne resultere i nogle bedre vaner, og jeg kunne få frisat noget mere energi og nogle timer, der gør, at det, jeg leverer, kan blive bedre, siger den 36-årige politiker til B.T.

René Gade kaster sig ud i eksperimentet for at se, om den 30 timer lange arbejdsuge, der er en del af Alternativets partiprogram, kan erstatte de traditionelle 37 timer på jobbet om ugen.

Men kan politikeren levere det, han skal på kortere tid? Sådan lyder et af de mange spørgsmål, som René Gade har stillet sig selv i forbindelse med sit to uger lange eksperiment.

Til B.T. forklarer René Gade, at han ofte arbejder omkring 50 timer om ugen. Han har allerede tænkt over flere tiltag til at optimere sin arbejdstid.

- Jeg er langsommere til at skrive e-mail fra telefonen, end hvis jeg arbejder fra min pc. Så jeg skal kun bruge min telefon til tale, sociale medier og sms, siger René Gade.

via Listen To News