Folketingskandidat udsat for grov chikane: Brosten lå pludselig på stuegulvet
Jakob Søgaard Clausen mener, at et opslag på Facebook fik en person til at kaste en brosten gennem et vindue i hans lejlighed. Foto: Dansk Folkeparti
Den 24-årige DF'er, Jakob Søgaard Clausen, vil han fremover overveje, hvad han skriver i sine læserbreve.

Det er tilsyneladende en giftig cocktail, at være dybt engageret i Dansk Folkeparti, stille op for partiet ved byrådsvalget, være folketingskandidat, skrive læserbreve og så tjene til studierne, som medhjælper for Dansk Folkepartis gruppe i Aarhus Byråd.

Det må den 24-årige statskundskabsstuderende Jakob Søgaard Clausen erkende.

Sidst på aftenen 17. april blev han lysvågen, da en brosten med et brag landede i hans stue.

Nu har han fået hemmelig adresse, og oplevelsen for halvanden uge side har sat sine spor - blandt andet vil han fremover nøjere overveje, hvad han skriver i sine læserbreve.

- Men på den anden side. Jeg synes virkelig ikke, at jeg har skrevet noget specielt kontroversielt, siger Jakob Søgaard Clausen til Aarhus Stiftstidende.

Aarhus Stiftstidende skriver, at man har taget en beslutning om fremover, at bringe den unge DF'ers læserbreve uden angivelse af adresse.

Samtidig skriver avisen, at de ikke har registreret noget kontroversielt i hans tidligere læserbreve, hvor han blandt andet har opfordret folk til at lade være med at give penge til udenlandske tiggere, og har blandet sig i debatten om forbudet mod kønsopdelt svømning i Gellerupbadet.

Brosten efter opslag på Facebook

Jakob Søgaard Clausen mener, at det var et opslag på Facebook, som fik en person til at smide en brosten gennem en rude i hans lejlighed.

Opslaget handlede om Frydenlund Centret, der for tiden er plaget af en gruppe unge mennesker, der skræmmer kunder væk, skriver Aarhus Stiftstidende.

- Men jeg kan jo ikke vide, om det var derfor. Det er bare fordi, jeg postede det et par dage før, brostenen blev kastet, siger Jakob Søgaard Clausen, og fortæller, at frygten for at det skal ske igen sidder i ham.

Jakob Søgaard Clausen har tidligere fået kastet en flaske efter sig, og under valgkampen til byrådsvalget i november blev der udøvet hærværk mod hans valgplakater. Nogle blev revet ned, og på andre blev Jakob Søgaard Clausens ansigt forsynet med et Hitler-overskæg.