Folkekirken vil sælge Jesus til muslimer
Folkekirken vil for første gang uddanne en gruppe præster til at missionere det kristne budskab over for muslimer.

• Her er den kristne gudstjeneste på arabisk

I flere bydele i Danmark bor der så mange muslimer, at de kristne er kommet i mindretal.

Den udfordring tager folkekirken nu op. Til oktober skal 16 præster for første gang i folkekirkens historie efteruddannes i, hvordan man kan arbejde som præst i områder med mange muslimer, og hvordan man missionerer.

Målet er dels, at muslimer får et bedre kendskab til danskernes religion, så man undgår spændinger. Dels er håbet, at nogle muslimer bliver kristne.

»Der er flere og flere sogne, hvor de kristne er kommet i mindretal. Vi vil gerne gøre kristendommen mere synlig i de områder,« siger Berit Schelde Christensen, der er generalsekretær i det folkekirkelige samarbejde Folkekirke og Religionsmøde, som organiserer efteruddannelsen.

Lærer at døbe muslimer

På uddannelsen, der løber over to år, vil præsterne blandt andet lære, hvordan man forbereder muslimer til at lade sig døbe, og hvordan man rent pædagogisk forklarer det kristne budskab til muslimer.

Berit Schelde Christensen understreger, at de danske præster ikke skal ud og stemme dørklokker med biblen i hånden.

»Det virker ikke, og det er heller ikke en kristen måde at gøre det på. Vi skal gennem vores handlinger og det gode eskempel vise, at kristendommen er kærlighedens og respektens religion. Man kan for eksempel arrangere dialoggrupper, hvor muslimer og kristne kan tale om forskellen mellem Jesus og Muhammed. Man kan besøge muslimske friskoler og tale med imamer. Og man kan fejre fester med muslimerne eller invitere dem til julearrangementer,« siger Berit Schelde Christensen

»Når samtalen først er etableret, er det naturligt også at tale om sin tro på Gud,« siger hun.

via Listen To News