Folk på kontanthjælp skal have ret til ferie
Folk på kontanthjælp skal have ret til betalt ferie som alle andre, mener Enhedslisten. Foto: Colourbox.dk
Kontanthjælpsmodtagere skal have ret til ferie som alle andre, mener Enhedslisten.

Et år på kontanthjælp skal give ret til fem ugers ferie med løn.

Det kræver Enhedslisten i slutspurten om finansloven, skriver Jyllands-Posten.

I dag mister man retten til kontanthjælp, hvis man tager på ferie, men det er diskriminerende, mener gruppeformand for Enhedslisten, Per Clausen.

"Det er en besynderlig ordning, at vi stavnsbinder folk, fordi de er på kontanthjælp. Selvfølgelig skal man have ret til at rejse til udlandet på ferie, hvis det i øvrigt er lykkedes én at spare op til det af en kontanthjælp," siger Per Clausen til Jyllands-Posten.

SF's finansordfører Jonas Dahl vil ikke afvise kravet.

"Når det gælder ferie til kontanthjælpsmodtagere, her vi ytret os positivt i den retning fra SF's side. Alt er et spørgsmål om finansiering, men vi lytter opmærksomt og interesseret til Enhedslistens krav," siger han til avisen.

Enhedslisten kræver også, at ledige skal have lov at tage dyrere kurser, og at flere bliver omfattet af regeringens redningsaktion for dem, der risikerer at ryge ud af dagpengesystemet til sommer.

Hverken De Radikale eller Socialdemokraterne ønsker at kommentere Enhedslistens dagpengekrav midt under finanslovsforhandlingerne, men ifølge Jyllands-Postens oplysninger ønsker de to partier at gemme nogle af "gaverne" til forårets trepartsforhandlinger.