Fogh støtter Baker-rapporten
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) mener, at Baker-rapportens anbefalinger ligger tæt på regeringens planer.

Baker-rapportens anbefalinger om at samarbejde med ?slyngelstaterne? Iran og Syrien, mens man langsomt trækker tropper ud af Irak ligger tæt på den danske Irak-politik, mener statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

» De hovedanbefalinger der er i rapporten, de ligger meget på linje med den tænkning man har i den danske regering. Anbefalingen om, at de udenlandske tropper gradvist skal spille en mere tilbagetrukken rolle, samtidig med at irakerne selv skal spille en mere fremtrædende rolle, kan vi kun støtte, siger Fogh.

Rapporten, der udkom onsdag, anbefaler blandt andet, at der lægges større vægt på at skabe fred mellem Israel og palæstinenserne. Anders Fogh Rasmussen håber, at rapporten kan blive starten på en ny linje i Irak, og at resten af Mellemøstens konflikter også tænkes ind i strategien.

» Anbefalingen om, at konflikten skal ses i en større regional sammenhæng, det er en ting, som ligger meget på linje med hvordan vi tænker. Vi har ikke studeret alle 79 konkrete forslag. Det skal vi selvfølgelig se nærmere på. Vi håber, at vi med at den rapport, sammen med andre ting der er i gang i USA, kan blive enige om en fælles linje. For det synes vi, der er behov for,« siger Fogh.

Rapporten anbefaler også, at langt størstedelen af de amerikanske styrker trækkes ud af Irak inden starten af 2008, mens de tilbageværende bruger deres energi på at træne den irakiske hær.

Den danske statsminister er blandt de omkring 200 personer, som folkene bag Baker-rapporten har konsulteret, mens anbefalingerne blev udarbejdet.