Fogh: Her er Pias og mine største bedrifter
På tre områder har Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti særligt gjort indtryk i samarbejdet med Anders Fogh.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen gennemførte i sin regeringstid i 2001-2009 tre tiltag sammen med Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, som han finder særligt værd at fremhæve i forbindelse med Kjærsgaards melding om, at hun går af som partiformand:

* Udlændingepolitik

- Vi har fået omlagt dansk udlændingepolitik, så indvandringen er til at håndtere for det danske samfund. Der kommer stadig udlændinge til Danmark, men nu er reglerne lavet sådan, at der er større chance for, at dem der kommer hertil kan klare sig i det danske samfund og på det danske arbejdsmarked - og de kan bidrage til samfundet.

* Ansvarlig økonomisk politik

Mens jeg var statsminister blev der gennemført en tilbagetrækningsreform med forhøjelse af efterløns- og folkepensionsalderen, og det er klart, at det ikke var Dansk Folkepartis livret, men de lagde ryg til det. I tre omgange satte vi skatterne ned, så det bedre kunne betale sig at arbejde - igen ikke Dansk Folkepartis livret, men de tog ansvar for en ansvarlig økonomisk politik, inklusiv en begrænset vækst i de offentlige udgifter, så vi fik nedbragt den danske gæld.

* Udenrigs- og sikkerhedspolitik

- Dansk Folkeparti lagde ryg til upopulære beslutninger om dansk deltagelse i internationale militære operationer. De holdt fast og var dermed med til at sikre en respekt om dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik.

/ritzau/