Fogh beskyldes for at kende Løkkes bilag
(Opdateret kl. 19.05) Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har svaret Folketinget, at han ikke kendte til Lars Løkkes køb af cigaretter og alkohol på statens regning. Men bilagene lå i Statsministeriet.

Anders Fogh Rasmussen (V) kritiseres for de svar, han har givet Folketinget, om partifællen Lars Løkke Rasmussens forbrug af cigaretter, alkohol m.m.

Statsministeren har svaret Folketinget, at han ikke har nærmere kendskab til omstændighederne i sagen, skriver Jp.dk.

Men siden midten af marts har der ligget kopier af Lars Løkkes bilag i Statsministeriet, viser en aktindsigt fra Ritzau.

Det får flere eksperter til at kritisere Foghs svar.

- Det er ikke et fyldestgørende svar. Det er en undvigemanøvre. Det, mener jeg, er kritisabelt, siger professor i offentlig forvaltning ved Københavns Universitet, Tim Knudsen, ifølge Jp.dk.  

Hørsholms borgmester, Uffe Thorndahl, sendte i midten af marts et brev til statsministeren med kopier af bilag fra Lars Løkkes tid som amtsborgmester i Frederiksborg Amt, hvor han brugte skattepenge til at dække ture i byen . 

Tim Knudsen får opbakning fra afdelingsforstander ved Danmarks Journalisthøjskole, Oluf Jørgensen, der har speciale i forvaltningsret.

Han mener, at statsministerens svar lægger et røgslør over, at ministeriet har fået alle bilagene og kender til sagen.

Oluf Jørgensen understreger dog, at det ikke er i strid med ministeransvarlighedsloven.  

Krav om undersøgelse

Næstformanden i De Radikales folketingsgruppe, Morten Østergaard, mener, at statsministeren har et forklaringsproblem.

Han vil have Anders Fogh Rasmussen til at sætte en undersøgelse i gang.  

- Han har lagt røgslør ud om sit eget kendskab til bilagsrod hos finansministeren. Tilbage står et forklaringsproblem, som kun kan løses på en måde: At Venstres formand rydder op i sin butik, og at partiet - for egen regning - får skaffet sig sikkerhed for, at der ikke er flere udeståender med skatteyderne i form af ubetalte partieregninger i ministerierne. Venstres formand må skabe klarhed - ikke flere røgslør, siger Morten Østergaard ifølge Kristeligt-dagblad.dk. 

via Listen To News