Fogh afviser undersøgelse
Regeringen havde intet kendskab om tortur af Afghanistan-fanger, siger statsministeren.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) vil gerne slå fast, at han fordømmer tortur. Til gengæld afviser han blankt, at regeringen skulle have vidst, at danske soldater udleverede fanger til tortur i en amerikansk lejr i Afghanistan i 2002.

»Jeg vil gerne slå fast, at jeg selvfølgelig på det skarpeste fordømmer, hvis der har fundet tortur eller mishandling sted af fanger i Afghanistan. Det har jeg sagt før, og det gentager jeg. Det må selvfølgelig ikke finde sted. Det andet jeg gerne vil slå fast er, at de oplysninger, der er bragt i Politiken i dag er nye for regeringen«, siger han til Politiken.dk.

Han afviser, at der er grundlag for en uvildig undersøgelse. Det har oppositionen ellers krævet igen, efter at der er kommet nye oplysninger frem om, at der foregik tortur i den amerikanske lejr, det danske forsvar udleverede 31 afghanske fanger til i 2002.

»Det ændrer ikke på den redegørelse, regeringen har afleveret til Folketinget, fordi oplysningerne ikke var kendt for regeringen. Det var de hverken i 2002, eller da vi afleverede redegørelsen«, siger Anders Fogh Rasmussen til Politiken.dk.

via Listen To News