Fogh afviser politisk pres mod DR
Der er ikke tale om politisk pression mod DR, når forsvarsministeren sender klage-mails til generaldirektøren, mener statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Læs også: Forsvarsminister angriber DR

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviser oppositionens påstand om, at forsvarsminister Søren Gade (V) skulle have øget politisk pression mod DR, da han sendte klage-mails til DR?s generaldirektør, Kenneth Plummer.

»Det er helt hypotetisk. Jeg har forstået, at forsvarsministeren har beklaget sig over, at han var blevet bedt om kommentere en sag, han ikke kendte noget til. Og jeg har ikke kendskab til, at forsvarsministeren skulle have haft lejlighed til at se den pågældende film,« siger statsminister Anders Fogh Rasmussen på et åbent samråd her til morgen.

Samrådet med statsministeren skulle egentlig have handlet om en anden ministersag, nemlig spørgsmålet om indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde forsøgt at presse DR til at ændre redaktionel dækning i debatten om kommunalreformen. Men oppositionen ville hellere tale om sagen med forsvarsminister Søren Gade, der i en mail til DR?s general direktør, Kenneth Plummer, beklagede sig over DR?s regeringskritiske Afghanistan-film ?Den hemmelige krig?.

Forsvarsministeren beklagede sig i mailen over, at han ikke havde haft mulighed for at se filmen, før han skulle svare på spørgsmål omkring indholdet. En klage som DR afviser.

Det var Enhedslisten, der havde kaldt ministeren i samråd, og partiets medieordfører Per Clausen var langt fra tilfreds med forsvarsministerens fermgangsmåde.

»Det er rystende, at en minister forsøger at blande sig i, hvordan DR planlægger sin programvirksomhed. Forsvarsministeren går direkte til topchefen for at få særlig mulighed for at kommentere en sag,« siger Per Clausen.