Første Nørrebro-unge løsladt
Ni af de unge, der blev anholdt under optøjerne på Nørrebro lørdag, er blevet løsladt. Politiet kan dog få svært ved at nå at fremstille samtlige arresterede for en dommer, inden fristen på 24 timer udløber.

Kort efter klokken 14 søndag blev de første to anholdte fra lørdagens optøjer på Nørrebro fremstillet for en dommer og derefter løsladt. De var begge anholdt for gadeoptøjer og vold mod politiet, men dommeren mente ikke, at politiets anklager havde beviser nok for, at de to unge mænd havde tilhørt gruppen af ballademagere.

Den ene af de unge mænd var tilsyneladende en juletræssælger, der blev fanget i optøjerne og dermed røg med i politiets varetægt. Og juletræerne skal sælges, selv efter en lang nat i arresten. Den uheldige juletræssælger fortalte efter løsladelsen, at han skulle tilbage til arbejdet omgående.

Ifølge politianklager Michael Jørgensen fra Københavns Politi vil de to første sager i høj grad danne grundlag for eftermiddagens over 200 fremstillinger, så lignende sager med stor sandsynlighed vil få samme udfald. Noget tyder dog på, at politiet får svært ved at nå at få de mange unge stillet for en dommer i tide. Den første anholdelse skete lørdag klokken 16.51 ? derfor bliver der tryk på i retten, hvis alle skal fremstilles indenfor de 24 timer, loven påbyder.

Hvis de anholdte ikke fremstilles for en dommer inden 24 timer fra anholdelsen, har politiet intet andet valg end at løslade dem.

Indtil videre er i alt ni blevet løsladt, oplyser Ritzau.