Første bilbombe rammer Tripoli siden Gaddafi
Den libyske hovedstad Tripoli er blevet ramt af sin første bilbombe siden Muammar Gaddafis fald sidste år.

Indbyggerne i den libyske hovedstad, Tripoli, vågnede lørdag morgen på til braget af en bilbombe for første gang siden begyndelsen på den revolution, som i sidste ende kostede Muammar Gaddafi livet og dermed sluttede det regime, han stod i spidsen for.

Det oplyser en højtstående unavngiven sikkerhedskilde til nyhedsbureauet Reuters.

Kilden oplyser, at eksplosionen fandt sted i nærheden af en militærpolitistation, og en tuneser meldes såret ved eksplosionen. Der er ingen oplysninger om, hvem der står bag angrebet.

Bilbomben er blot den seneste i rækken af voldelige episoder i Tripoli og Libyen generelt.

Dog har de hidtil været centreret i den østlige del af landet og været rettet mod kontorer tilhørende den militære efterretningstjeneste samt mod en officer, der blev henrettet.

Oprøret mod diktator Muammar Gaddafi begyndte 17. februar 2011, og oprørerne etablerede hurtigt et hovedkvarter i en Benghazi i den østlige del af landet.

Efter nogle måneders kampe blev oprørernes nationale overgangsråd, TNC, anerkendt af blandt andet USA og Danmark som Libyens legitime regering.

TNC-styrker erobrede i løbet af sidste sommer mere og mere af landet og i løbet af efteråret nedkæmpedes Gaddafis fødeby, Sirte, og kort efter meldtes obersten og hans søn Mottasin dræbt.

Den 23. oktober sidste år erklærede overgangsrådet Libyen befriet, men ikke alle klangrupper har lagt våbnene, og der er stadig kampe rundt om i landet.

Knap 50 blev dræbt under klanuroligheder i Kufra tidligere i år, ligesom demonstranter har haft indtaget valgkommissionens kontor i Benghazi i protest mod valgloven.

Den 7. juli i år satte vælgerne deres kryds i forbindelse med landets første valg i et halvt århundrede.

/ritzau/Reuters