Føj!: Kæmpe bunke lort spærrede døren til Løhdes styrelse
Var hestepærerne en hørmende protest mod Sophie Løhde (t.v.) og Moderniseringsstyrelsens rolle i overenskomstforhandlingerne? Fotokollage: Avisen.dk. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Privatfoto
Ukendte gerningsmænd overdængede i nat den udskældte Moderniseringsstyrelse med lort.

En stor bunke afføring, som spærrede døren. Det var, hvad de ansatte i den meget omdiskuterede Moderniseringsstyrelsen mødte ind til mandag morgen.

Det bekræfter Moderniseringsstyrelsen over for Avisen.dk, som også er i besiddelse af et foto af den usædvanlige hilsen.

Det drejer sig tilsyneladende om en relativt stor mængde hestepærer, som blev akkompagneret af et skilt med teksten "Tak for lort". Dermed er der sandsynligvis tale om en protest mod Moderniseringsstyrelsen, som for tiden er med ved de langstrakte overenskomstforhandlinger for offentligt ansatte.

- Det er selvfølgelig ikke lige en stor bunke tørre hestepærer foran indgangen til sin arbejdsplads, man ønsker at møde ind til mandag morgen - det siger sig selv. Men når det så er sagt, så må vi også trække lidt på smilebåndet over, at nogen vælger at bringe debatten om vores rolle i overenskomstforhandlingerne ned på et så pubertært niveau, lyder det i en skriftlig kommentar fra styrelsens direktør, Poul Taankvist, til Avisen.dk.

- Den ildelugtende hilsen er nu fjernet, og vi fortsætter vores bestræbelser på at lande en aftale om nye overenskomster for staten, fortsætter han.

Det er næppe hesten selv, der har valgt at besørge foran Moderniseringsstyrelsens dør. Den ildelugtende hilsen er dog fjernet nu. Foto: Privat

Det vides ikke, hvem der er står bag den specielle hilsen, men den kommer i kølvandet på en ophedet diskussion om Moderniseringsstyrelsen og dennes rolle i overenskomstforhandlingerne for offentligt ansatte.

Blandt andet er det kommet frem, at direktør i Moderniserinsstyrelsen, Poul Taankvist, der er topforhandler for Sophie Løhde (V), har fået stillet en bonus i udsigt.

Den får han, hvis det lykkedes ham at opfylde et delmål i sin resultatkontrakt for 2017, der går ud på, at staten skal møde op med en plan til overenskomstforhandlingerne med målet at opnå et resultat ud fra en smal økonomisk ramme.

 

Styrelsen har også i de seneste uger fået kritik fra flere sider - blandt andet har SF foreslået at lukke den.