1.000 personer omkommer hvert år. På grund af salt.
Fødestyrelsen advarer i en pressemeddelelse kraftigt mod overdreven indtagelse af den hvide smagsforstærker; salt er nemlig blevet én af danskernes største livretter - en livret der kan koste dig livet.
Langt hovedparten af vores saltindtag kommer fra forarbejdede fødevarer. Færdigretter, pålæg og brød er bombet med det hvide pulver, og det har fået myndighederne til at indlede et samarbejde.
I den kommende tid skal forskere, brancheforeninger for fødevareproducenterne og interesseorganisationer sætte sig sammen og få lavet en strategi for, hvordan vi bringer saltnarkomanien i Danmark til ophør.
"For meget salt dræber. Derfor sætter vi nu ind på flere fronter. Et meget vigtigt indsatsområde er at sænke saltindholdet i de fødevarer, hvor vi ikke selv drysser salt på. Altså det skjulte salt. Her sætter aftalen med reduktionsmål for salt ind. Herudover har saltpartnerskabet en række tiltag blandt andet forbrugeroplysning, bedre mærkning på fødevarerne og en opfordring til både professionelle og private om at skrue ned for saltindholdet i de fødevarer, de sælger eller serverer," skriver fødevareminister Mette Gjerskov (S) i en pressemeddelelse.
Et stort saltforbrug kan give blodprop, forhøjet blodtryk og forskellige hjertekarsygdomme.