Fødevarer Koks i køkkenet i DR Byen

Fødevarestyrelsen vil fremover holde et vågent øje med forholdene i det spritnye kantinekøkken i Danmarks Radios milliardbyggeri på Amager. Det er resultatet efter flere kontrolbesøg.

Af Mikkel Milsgaard
mimi@avisen.dk
@BRØD:Det var Danmarks Radio, der grundlagde den nu forhenværende forbrugerminister Lars Barfoeds afgang med den såkaldte kødskandale . Nu har DR problemer med maden i eget køkken.
DR s spritnye kantinekøkken har nemlig flere problemer end først antaget. I fredags kom det frem, at Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg havde tvangslukket DR Byens kantinekøkken. Årsagen var, at kølekapaciteten var for ringe i forhold til den mængde mad, der skal produceres. Kantinen havde tilladelse til dagligt at servere mad for 1.050 personer, og den tilladelse blev ifølge DR s chef for service og administration, Bettina Jensen, udnyttet til fulde af DR s medarbejdere.
»Vi er næsten druknet i egen succes. Alle vil spise i vores restaurant, også vores budgetkontor, der har mulighed for at spise et andet sted, og det har stillet ekstra krav til produktionen,« siger hun.
Lukningen af køkkenet varede fra torsdag aften til fredag formiddag i sidste uge, hvor man fik endnu en midlertidig autorisation til at servere mad for DR s medarbejdere.

1.500 maver at mætte

Men nu viser det sig, at sagen langt fra stopper her. For om kort tid skal 1.500 medarbejdere bespises, og til den tid vil der være brug for endnu mere kølekapacitet til at opbevare maden. Ifølge Bettina Jensen arbejdes der på sagen.
Derudover skal ISS, som DR har udliciteret kantinedriften til, få den manglende egenkontrol på skinner, hvilket normalt burde være et af de første punkter, man får styr på, når man åbner en kantine.
Der skulle også være problemer med både loft og gulv i køkkenet. Loftet er udført i ulovlige materialer, og et epoxygulv, der ellers har en levetid på 25 år, er allerede nedslidt og har huller og revner, hvilket vanskeliggør rengøringen i køkkenet.
»Jeg vil ikke udtale mig om gulvet og loftet, da vi lige nu har en ekspert til at kigge på sagen. Jeg kan bare sige, at vi har nogle ting, der skal udbedres, og det drejer sig blandt andet om den manglende kølekapacitet,« fortæller Bettina Jensen.
Fødevarekontrollen har tidligere krævet en redegørelse for, hvordan man vil rette op på problemerne, og den redegørelse er nu udarbejdet.
Redegørelsen peger blandt andet på to hovedpunkter, hvor DR i samarbejde med ISS vil sætte ind. Først og fremmest skal personalet læres op i egenkontrol, og så skal sortimentet skæres ned. Det vil sige, at DR fremover vil basere en langt større del af produktionen på halvfabrika udefra.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.