Fødevareministeriet fyrer 108 medarbejdere
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) siger nu farvel til over hundrede medarbejdere. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Ny organisering af Fødevareministeriets departementer, NaturErhvervstyrelsen og Fødevarestyrelsen, koster stillinger.

Endnu et ministerium fandt i dag fyresedlerne frem.

Fødevareministeriet har torsdag valgt at afskedige 61 medarbejdere i NaturErhvervstyrelsen og 6 medarbejdere i departementet.

Hertil kommer antallet af aftaler om frivillig fratræden, således at ministeriet samlet set nu siger farvel til 108 medarbejdere.

"Det er selvfølgelig aldrig rart. Det er gode medarbejdere, nogen af dem har arbejdet i Fødevareministeriet i mange år, så der er en trykket stemingen rundt omkring. Det er ikke en rar dag," siger Jette Petersen, der er afdelingschef i Fødevareministeriets departement, til Newspaq.

Afskedigelserne skyldes, at Fødevareministeriets ledelse har besluttet en ny organisering af departementet, Naturerhvervstyrelsen og Fødevarestyrelsen.

Organiseringen sker for at imødekomme regeringens krav.

"Vi har blandt andet implementeret det, der hedder "effektiv administration", som er en fem-procents besparelse, vi har fået pålagt i forbindelse med finansloven," forklarer Jette Petersen.

Fødevareministeriets mål er at spare 31 millioner kroner i år og 58 millioner kroner i 2013 og frem. Ændringerne sættes i værk 1. februar og afsluttes 1. april 2012.

Også Finansministeriet og Socialministeriet har gennemført fyringer i januar.