Det er heldigvis ikke alle restauranter, som Fødevarekontrollens besøger, hvor de kontrollørerne er så bange for restauratøren, at de bliver mandsopdækket af politibetjente.
Men ofte ender det oppe i en spids, når tilsynsmyndighederne kritiserer hygiejnen og levnedsmidlernes beskaffenhed.
Derfor vil Fødevarestyrelsen opkvalificere sine tilsynsførende kontrollører, så de bliver bedre til at undgå og løse konflikter.
Rollespil
"De har været på kurser i at kommunikere og håndtere konflikter, men vi arbejder på at de skal blive bedre til at bringe disse kompetencer i spil i praksis", siger Mette Hjulmand-Lassen, der er souschef i Fødevarestyrelsens personalekontor.
Det er bl.a. på tale, at kontrollørene skal ruste sig til mødet med hidsige ejere af fødevarevirksomheder ved at gennemgå kurser, hvor de skal være parter i iscenesatte rollespil, hvor en spiller kontrollør, mens en anden spiller vred kontrollør.