Fodgængerforbund raser: Cyklister er parasitter
Cyklisterne har udviklet en rigtig dårlig adfærd, mener fodgængerformanden. SCANPIX arkiv
"Der har udviklet sig en gruppe af cyklister, som ikke vil kende forskel på dit og mit," lyder det fra Dansk Forgænger Forbund, der vil have de tohjulede væk fra fortovene.

Fortovet er for fodgængere, men desværre er der flere grupper, som helt hæmningsløst forsøger at okkupere det. Og de værste parasitter er cyklister, mener Dansk Fodgænger Forbund, der i en pressemeddelelse langer voldsomt ud efter de tohjulede:

- Der har desværre udviklet sig en gruppe af cyklister, som ikke vil kende forskel på dit og mit, og disse cyklister skaber en hel del utryghed for fodgængerne, når de kommer cyklende på fortovet, hvor de jo intet har at gøre. Hvis de vil bruge fortovet, må de stå af og trække cyklen, siger Dansk Forgænger Forbunds landsformand Mikael le Dous.

- Det er forkasteligt at en gruppe lovløse cyklister vælger at intimidere de svageste trafikanter for deres egen bekvemmeligheds skyld, tordner han.

"Moder-parasitten" lærer fra sig

Fodgængerformanden mener, at det for et par år siden mest var "folk der stod lidt uden for samfundet," der brød reglerne og cyklede i fodgængernes reservat.

- Men i dag er det ikke usædvanligt at se tilsyneladende velfungerende familier sammen snylte på fortovet, hvor fx moder-parasitten lærer sit afkom, hvorledes man cyklende rager til sig af andres sparsomme faciliteter i trafikken, lyder hans svada.

Han frygter, at cyklisternes ulovlige adfærd udvikler sig og spreder sig, hvis der ikke gøres noget for at håndhæve loven.

- Desværre har problemet indtil nu ikke haft ordensmagtens store interesse, men det kommer måske i takt med at cyklisternes farlige adfærd fører til flere alvorlige ulykker, når en hel generation unge vokser op med forventningen om at farlig og ulovlig adfærd i trafikken ikke får konsekvenser, advarer Mikael le Dous.

Dansk Fodgænger Forbund

 

Dansk Fodgænger Forbund blev stiftet i 2005. E medlem af Rådet for Sikker Trafik, International Federation of Pedestrians, Federation of European Pedestrians samt underskriver af Europæisk Charter om Trafiksikkerhed.


Forbundet arbejder for at "højne fodgængeres oplevede og reelle sikkerhed." Dette gør det ved indsats på en lang række enkelt-områder, der "tilsammen skal skabe en ny og sikrere fodgænger-kultur".

Forbundet vil fjerne alt det, som ulovligt medfører ulempe for fodgængere på fortovet: Cyklister, affald, parkerede biler, stilladser, byggematerialer, butiksskilte, uklippede hække, ødelagte fortovsbelægninger og dårlig snerydning.

via Listen To News