Fodboldspiller udelukket i 10 år af Uefa
Det koster resten af fodboldkarrieren for en malteser at have aftalt resultatet af en landskamp mod Norge.

Kevin Sammut forsøgte at anke, men nu er straffen blev stadfæstet af det europæiske fodboldforbund, Uefa: 10 års udelukkelse fra fodbold.

Den hårde straf rammer den maltesiske landsholdsspiller, fordi han er blevet fundet skyldig i matchfixing. Sagen drejer sig om en kvalifikationskamp til EM 2008 mellem Malta og Norge. En kamp, der endte 4-0, efter at Norge var foran 1-0 med 18 minutter igen.

Kevin Sammut blev skiftet ind i pausen og var derfor på banen, da Norge scorede de tre sidste mål. I alt var tre personer en del af Uefa-sagen, men forbundet var ikke i stand til at grave beviser nok frem mod tre andre

31-årige Sammut nægter sig dog skyldig.

- Nogen har sagt, det ville være bedre, hvis jeg afslørede andre folk, og få mig selv en nedsat straf. Men jeg ved ingenting. Jeg har ikke gjort noget. Hvad kan jeg afsløre? Tro mig, jeg ved ingenting, siger Kevin Sammut.

Sammuts klub FC Valletta kalder dommen for "uretfærdig", mens det maltesiske fodboldforbund tvivler på, at spilleren var alene om snyderiet.

- Angående resultatet (af sagen, red.) mener jeg personligt, der må have været flere spillere involveret.

- Men vi er nødt til at respektere beslutningen fra Uefa's kontrol- og disciplinærkommission, og uden beviser vil det være uretfærdigt at komme med andre konklusioner, siger præsident Norman Darmanin Demajo.

- Jeg mener personligt ikke, at du kan lave aftalt spil med kun én spiller.

/ritzau/