Fodboldkvinder efter storsejr: Vi viste hvad vi er værd

Fodboldkvinderne har den seneste uge forhandlet om højere honorarer, og det kom måske til udtryk i Ungarn.
De danske spillere jubler over en af de seks scoringer i VM-kvalifikationskampen ude mod Ungarn.
De danske spillere jubler over en af de seks scoringer i VM-kvalifikationskampen ude mod Ungarn. Foto: Alex Nicodim/Scanpix

De danske fodboldkvinder åbnede tirsdag VM-kvalifikationen ude mod Ungarn med en 6-1-sejr.

Dermed lagde spillerne en uges konflikt og forhandlinger om et større landsholdshonorar bag sig.

- Vi ville ud og vise, at vi var klar til den her kamp. Vi ville vise, at vi er det værd, som vi er, siger Line Røddik.

- Vi gik også på banen for at nyde kampen i stedet at sidde i mødelokalerne. Vi er jo fodboldspillere, så sejren er en forløsning, fortæller forsvarsspilleren fra FC Barcelona.

I den tidligere landsholdsaftale fik de kvindelige landsholdsspillere et kamphonorar på 2500 kroner, og det har spillerne den seneste uge forsøgt at forhandle op i en ny og forbedret aftale.

Fodboldkvinderne fik i sommer et gennembrud i Danmark med millioner bag tv-skærmene, da danskerne spillede sig i EM-finalen, hvor holdet tabte til de hollandske værter.

I sidste uge fik konflikten dog konsekvenser, og fredagens udsolgte finalerevanche mod Holland i Horsens blev aflyst på grund af striden mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen.

Line Røddik føler dog hele tiden, at spillerne har haft befolkningens opbakning.

- Jeg er taknemmelig for den støtte, vi har fået hele vejen. Fra almindelige mennesker, fans og andre spillere. De har sagt; kæmp videre - vi er bag jer.

- Det har betydet helt vildt meget. Det er nemt at støtte holdet, når det hele er sjovt, men når vi er ude i sådan en kamp, så har folk også stået bag os, siger hun.

Selv om ingen på det danske landshold føler, at optakten til kampen i Ungarn har været optimal, så har den måske haft en positiv sideeffekt.

- Hvis konflikten har haft betydning, så er den positiv, mener målmand Stina Lykke.

- Vi har stået 100 procent sammen, og det kunne man se inde på banen. Det giver sådan et resultat, når man står sammen, siger keeperen med henvisning til 6-1-sejren.

Også højrebacken Theresa Nielsen synes, at man kunne se et hold, der kæmpede for hinanden i Ungarn.

- Hvis vi troede, at sammenholdet ikke kunne blive bedre, da vi var til EM, så har den uge, vi har været igennem, vist noget andet, siger Theresa Nielsen.

- Det har været intenst, og vi er rykket mere sammen. Der er intet, der kan komme imellem os.

- Det har ikke været optimalt med konflikten, men vi har hinandens ryg, og der skal meget til at knække os, siger højrebacken.

Danmarks fodboldkvinder fortsætter VM-kvalifikationen 20. oktober, hvor Sverige venter på udebane.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.