Fodboldklub vælter kolort ud over stadion
Duften af grillpølser er nok ikke lige det, man får i næseborene på Forest Green Rovers hjemmebane. Modelbillede Foto: Colourbox
Økologisk tankegang er moderne, og det grønne skal ikke kun findes på hylderne i supermarkedet. En professionel fodboldklub satser nu grønt.

Økologi og omtanke for miljøet er ikke værdier man ofte tillægger fodboldklubber.

Men den engelske fodboldklub Forest Green Rovers satser nu på at leve op til det grønne i klubnavnet.

Der skal nemlig satses økologisk i den engelske femtedivisionsklub, der vil i første division, når det kommer til at tænke grønt.

Det skal blandt andet ske med et noget utraditionelt og beskidt initiativ.

Banen på klubbens stadion bliver nu dækket med kolort.

"For almindelige landbrug tager det op til fem år at få renset jorden for kemikalier, men en fodboldbane kræver kun to år," siger klubbens greenkeeper Stewart Ward til BBC.

Håbet er, at man i fremtiden slipper for at bruge kemikalier til at holde banen i tip top stand. Manageren glæder sig over banens beskaffenhed, men stanken kan nok resultere i tomme tribuner.

"Duften på stadion er ganske livlig, men banen ser fantastisk ud," udtaler manager Dave Hockaday til BBC.

Engelske fodboldfans kan godt lide masser af øl og kød, men det bliver ikke hos Forest Green, at der diskes op med kæmpebøffer. Det er nemlig slut med rødt kød på stadionplatten.

Og økologikken standser ikke ved kolort og vegetarisk menu.

"Vi arbejder på et solcelleprogram, som skal producere el til stadionbelysningen. Vi forsøger også at samle regnvand, som vi kan bruge til at vande banen med," siger bestyrelsesformand Dale Vince.

Forest Green Rovers sluttede i den forgangne sæson lige præcis over nedrykningsstregen i Englands femtebedste række, Conference League.

Kilde: BBC