Fodboldfarce i Helsingborg
OB tabte torsdag aften 1-0 til Helsingborg i Royal League i en kamp, der til tider mere lignede mudderbrydning end fodbold.

Lad det være sagt med det samme: Opgøret mellem Helsingborg og OB torsdag aften havde ikke den store sportslige berettigelse. Der er motocross-løb, der er blevet afviklet på mindre mudrede baner, end den, som Olympia Stadion havde at byde på. Men kampen blev gennemført og Helsingborg vandt 1-0 på et mål i anden halvleg. Hvor banens beskaffenhed selvfølgelig spillede en stor rolle.

Trods de svære betingelser blev der gået ganske godt til sagen fra begge sider, og kampen var langt fra kedelig at se på. Der blev grinet og piftet, når spillerne gang på gang blev snydt, fordi bolden stoppede i en mudderpøl. Begge hold spillede friskt fremad i stedet for at stå dybt i banen. Det gjorde de kun, når de befandt sig i en af de ekstra store mudderpøle på midten af banen. Der stod de vel omtrent 10 centimeter dybt.

OB kunne have bragt sig foran midt i første halvleg, da Kim Christensen lagde bolden indover, men mudderet stoppede bolden og snød Johan Absalonsen, der ellers havde næsten frit skud.

Efter pausen var det OB, der havde fordel af en strid blæst på langs af banen, men det lykkedes dem ikke at udnytte det, og så var det Helsingborg, der kunne bringe sig foran i det 57. minut, da en Helsingborgspiller skød på mål. Arek Onyzsko i OB-målet reddede flot, men efterfølgende fik OB-forsvaret ikke clearet og så stod Fredrrik Svanbäck klar til at sætte bolden i nettet fra tæt hold.

Kort efter var det oven i købet ved at blive dobbelt så galt for OB, da dommeren dømte straffe til svenskerne. Heldigvis havde linjevogtere set, at der var bold imellem, da Henrik Henke Larsson blev nedlagt i feltet, og så ændrede dommeren sin kendelse til hjørnespark.

Sympatisk af dommeren at indrømme sin fejl. Det havde dog været mere sympatisk overfor både spillere og tilskuere, om han havde valgt at aflyse kampen.

Henrik Henke Larsson fik i øvrigt ikke gjort det store væsen af sig, men det var vist heller ikke lige hans underlag.

Helsinborg ? OB 1-0

1-0 Fredrik Svanbäck (57.)

Tilskuere: 2430