Fodbold-legendes datter ny vært på DR Sporten
Lars Høghs datter Josefine Høgh bliver vært på DR Sporten. Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv og Bjarne Bergius Hermansen/DR
Josefine Høgh, datter af målmandslegenden Lars Høgh, bliver en del af det nye værtshold, når DR Sporten begynder at sende fra Aarhus.

Den 28-årige sportsjournalist Josefine Høgh skifter fra Discovery Networks til DR.

Hun er datter af den fynske målmandslegende Lars Høgh, som netop er fyldt 59 år og i dag er målmandstræner hos Brøndby IF og det danske herrelandshold.

Josefine Høgh træder ind i DR's sportsstudier 1. februar, når DR-sporten tager hul på at sende fra nye studier ved havnen i Aarhus.

Her bliver hun en del af værtsteamet og skal guide seerne gennem nyhederne fra sportens verden, skriver DR i en pressemeddelelse.

Josefine Høgh har dækket både Superligaen, Europa League og landskampe som sidelinjereporter for Discovery Networks.

Hun har desuden en karriere som aktiv fodboldspiller på eliteniveau bag sig. Hun har optrådt på klubniveau i sin fars gamle klub OB, Skovbakken IK og Fortuna Hjørring, hvor det også blev til Champions League-deltagelse, et dansk mesterskab og plads på kvindernes A-landshold.

Med skiftet til DR skal hun også arbejde med andre sportsgrene end fodbold:

- Efter at have arbejdet med primært fodbold, er det en fed udfordring og et naturligt næste skridt at prøve kræfter med værtsrollen og alle de andre sportsgrene, jeg også brænder for. Det bliver samtidig fantastisk spændende at være med til at bygge Sporten op i Aarhus, siger den nye DR-vært blandt andet.

Josefine Høghs uddannelsesmæssige bagrund er ikke journalistikken, men en kandidatgrad i psykologi fra Aarhus Universitet, og hun siger i pressemeddelelsen, at hun er fascineret af sportens personlige fortællinger og menneskene bag præstationerne:

- Dem glæder jeg mig til at formidle, hvad enten det handler om de store sportsstjerner eller mere ukendte talenter – fælles for dem er dedikationen og kærligheden til sporten, som smitter af på os andre.