Fodboldhelt i udlandet måtte flygte i nattens mulm og mørke
Kim Elgaard ses her i aktion for Vejle. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv)
Fodboldspilleren Kim Elgaard var bange, da han sneg sig hjem fra et mislykket fodbold-eventyr på Maldiverne.

Den danske fodboldspiller Kim Elgaard fortæller til Ekstra Bladet, hvordan han efter godt en måned på Maldiverne valgte at stikke af fra det hele.

Han havde været en af heltene, der spillede Vejle Boldklub tilbage i Superligaen, og ville nu prøve lykken i Victory Sports Club på ø-paradiset i det Indiske Ocean.

Men det gik helt galt.

27-årige Kim Elgaard valgte at tage flugten midt om natten, hvor han prajede en speedbåd på havnen og blev sejlet til en anden ø. Her skjulte han sig i et par dage inden han sneg sig tilbage for at flyve hjem til Danmark:

- Helt ærligt så var jeg bange for, at de ville vente på mig i lufthavnen. Jeg havde givet klubben en anden deadline, tirsdag, men jeg tog af sted om søndagen. Det var mærkeligt. Selv om jeg følte, at de havde kokset i det, følte jeg mig som skurk på en måde, for jeg havde været uærlig over for dem for at komme af sted, fortæller han til Ekstra Bladet.

Det månedlange mareridt begyndte med at klubben ikke som lovet havde hans lejlighed klar ved ankomsten - og den blev aldrig klar.

Han fandt også ud af, at de flybilletter, som klubben havde sendt til hans hustru og datter var falske:

- Jeg kan lade være med at gå amok, når de snyder mig, men når de prøver at snyde min familie, der skal ned til mig, så synes jeg, det var noget andet, siger Kim Elgaard, som i øvrigt er søn af tv-manden Claus Elgaard og dermed nevø til Puk Elgård.

Han nåede at spille et par kampe for Victory Sports Club, men ledelsen kunne han ikke få fat på - og løn så han heller ikke noget til.

Samtidig var han bange for, at han kom til at hænge på hotelregningen.

Vel hjemme i Danmark spiller han nu for Middelfart BK i 2. division, og selvom han tog flugten for nogle måneder siden, har han fortsat intet hørt fra Victory Sports Club.

Men han har hørt fra spillere på det maldiviske hold, at de ikke har fået løn og derfor strejker.

Han fortæller til Ekstra Bladet, at han er frisk på at prøve et andet eventyr, men at det nok kræver, at han skal overtale sin hustru først.