FOA: Vi er klar til at tvinge kommunerne i knæ

Danmark
AppleMark
Hvis ikke der kommer ekstra penge på bordet, når kommunerne og FOA sætter sig tilbage til forhandlingsbordet, fortsætter konflikten. Sådan lyder advarslen fra FOA s formand, Dennis Kristensen.

• FOA klar til at forhandle
• Kommuner optrapper konflikten - klar til lockout

FOA er klar til at strejke, indtil der kommer flere penge i lønposen.

Selvom fagforeningen tirsdag har inviteret arbejdsgiverne fra Kommunernes Landsforening (KL) tilbage til forhandlingsbordet, vil FOA kun indgå forlig og standse strejken, hvis kommunerne graver dybt i lommerne og finder flere penge.

- KL har i flere dage sendt signaler om, at de gerne vil tilbage til forhandlingerne. Men så skal der også være noget at forhandle om. Det har ingen interesse, hvis de blot vil have os til at underskrive det forslag, vi forkastede, før strejken gik i gang, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Klar til at fortsætte

KL s bestyrelse er på vej til at sende et lockoutvarsel til cirka 35.000 FOA-medlemmer. Det betyder, at kommunerne vil tvinge FOA-medlemmerne hjem fra arbejde. 

Topforhandler fra KL, Mads Lebech (K), glæder sig over, at FOA er på vej tilbage til forhandlingerne, men han siger, at der ikke er flere penge.

- Hvis de siger, at der ikke er flere penge - hvorfor vil de så tvinge os tilbage til forhandlingsbordet. Så vil de blot tvinge os i knæ - og så fortsætter vi konflikten. Så ser vi, hvem der kommer i knæ først, siger Dennis Kristensen.

Intet skind ud af bjørnen

FOA har sendt flere end 35.000 medlemmer i strejke gennem de seneste to uger, da kommunerne ikke vil opfyldt kravet om en lønstigning på 15 procent. Men nu slækker FOA på kravet.

- Vi er indstillet på ikke at gentage tallet 15 komma nul, nul, nul til evig tid. Men vi skal op i nærheden for at slå hul på forskellen mellem kvindefag og mandefag. Hvor langt, vi vil bøje os, vil vise sig undervejs, men den første forudsætning er, at kommunerne er i stand til bøje sig. Hvis Lebech siger, der ikke er nogen penge, kommer der ikke noget skind ud af den bjørn, siger Dennis Kristensen.

Han understreger, at FOA er klar til at fortsætte konflikten, selvom kommunerne har varslet lockout fra 3. juni.

Sygeplejersker står fast

Også sygeplejerskerne har strejket siden 16. maj, men her står formand Connie Kruckow fast på kravet om en lønstigning på 15 procent.

- Vi står fast på vores krav, og dem har vi stået fast på hele tiden. Det gør vi, fordi vi er 27 procent bagefter de privatansatte, og hvis Folketinget og arbejdsgiverne vil have et sundhedsvæsen i verdensklasse, er de nødt til at finde pengene, ellers kan vi ikke holde folk i branchen, og vi kan ikke tiltrække nye, siger Connie Kruckow til Avisen.dk.

Sygeplejerskerne er ikke klar til at gå på kompromis og sætte sig tilbage til forhandlingsbordet.

- FOA har haft blandede meldinger om, hvilket resultat, de ønsker. Men det påvirker ikke os, at de nu vil forhandle, siger hun. 

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet