FOA til Thyra Frank: Hvorfor er vi ikke inviteret?
Thyra Frank har nedsat en arbejdsgruppe, der skal se nærmere på regler og krav i ældreplejen. Men FOA er ikke inviteret med. (Foto: Scanpix: Olafur Steinar Gestsson)
FOA er ikke inviteret med i den arbejdsgruppe, ældreministeren har nedsat, som skal fjerne dokumentationskrav i ældreplejen. Jeg har ventet på en invitation, men vi har ikke hørt noget fra ministeren, siger Karen Stæhr.

I december meldte ældreminister Thyra Frank ud, at hun i samarbejde med KL vil se på, hvordan man kan fjerne "dokumentationskrav og unødige regler" i ældreplejen. Men den faglige organisation FOA er ikke inviteret med indenfor.

- Jeg har gået og ventet på at få en invitation til mødet, men vi har ikke hørt noget fra ministeren, siger formand for social- og sundhedssektoren i FOA Karen Stæhr. 

Og det undrer formanden. For 80.000 af organisationens medlemmer arbejder i ældreplejen og er dem, der ved mest om den dokumentation, de er påkrævet at lave, påpeger hun.

- Med al respekt for KL og ældreministeren, så synes jeg ikke, de kan sidde alene og finde ud af, hvilke noget dokumentation og bureaukrati, der er unødvendigt og skal fjernes, uden at høre os, der er tættest på medarbejderne i ældreplejen, siger hun.

Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet så vil arbejdsgruppen inddrage ældreområdets interessenter i arbejdet. Også FOA. Men Karen Stæhr forstår ikke, hvorfor de som faglig organisation ikke er med fra starten.

- Jeg ville klart foretrække, at vi var med fra start. Det er fagets arbejde, hvor man bliver nødt til at tage os med, der har den tætte kontakt til medarbejderne, siger sektorformanden.

Kun få penge i afbureaukratisering

Det tidligere folketingsmedlem for Liberal Alliance Thyra Frank vil i sin rolle som ældreminister få luget ud i de mange regler og krav i ældreplejen. Målet er at spare tid, som så kan bruges på noget andet. Men sektorformanden i FOA er bekymret for, hvad det vil ende med, hvis ministeren bare går til den med grønthakkeren.

- Jeg er bekymret for den måde, hun omtaler lovpligtige ting som APV'er og andet, for hvad er vi så på vej ud i. Jeg er helt enig i, at det vigtigste er medmenneskeligheden og plejen, men man kan godt stadig have noget dokumentation til at sikre de ansattes arbejdsmiljø og borgernes trivsel, siger Karen Stæhr.

Samtidig tror hun heller ikke på, at der er så mange penge at hente ved at afbureaukratisere, som ældreministeren lægger op til.

- Man kan altså ikke finde milliarder ved at fjerne noget bureaukrati. Så hvis hun tror det, tager hun fejl, siger Karen Stæhr.

Sektorformanden arbejder nu på at blive en del af arbejdsgruppen. Thyra Frank har oplyst på et samråd, at første møde skulle foregå i slutningen af januar. 

via Listen To News