FOA-formand revser udlændingepolitikken: ”På kanten til racisme”
Mona Striib mener, at regeringens udlændingepolitik er på kanten til at være racisme. (Foto: Foto: FOA)
Mona Striib kom til at tale over sig i radioprogrammet Orientering på P1, da hun svarede ja til, at hendes udtalelser om regeringens udlændingepolitik henviste til Nazityskland i 1930’erne. I stedet mener hun, at udlændingepolitikken er racistisk.

Formanden for landets tredjestørste fagforbund, Mona Striib, mener, at det såkaldte paradigmeskifte i regeringens udlændingepolitik er på kanten til racisme.

Det skriver Berlingske.

- Generelt er der en part af racisme i Danmark, og den er tydelig, hvis man bare følger lidt med på de sociale medier. Jeg mener, når vi har en integrationsminister i Danmark, som fejrer stramninger med lagkage, hvor er vi så? siger FOA-formanden til Berlingske.

Hun mener, at det er tæt på at være racisme, når man ønsker at udsende folk, der taler dansk, har en dansk uddannelse og arbejder i Danmark.

Mona Striib er formand for 179.000 medlemmer primært ansat i social- og sundhedssektoren. En stor del af medlemmerne i FOA er netop mennesker med anden etnisk herkomst end dansk, og Mona Striib mener derfor, at regeringens udlændingepolitik strider direkte imod regeringens ønske om et nært sundhedsvæsen.

Misforstået i radioprogram

Mandag var Mona Striib i radioprogrammet Orientering på P1 i anledning af en klumme på Altinget.dk, hvor hun netop i kraftige vendinger kritiserer regeringens udlændingepolitik.

Under interviewet i radioprogrammet siger Mona Striib:

- Vi skal være de rene, ranke danske. Det henleder min opmærksomhed på noget, der skete for mange, mange år siden, som vi aldrig nogensinde burde glemme.

Herefter spørger journalisten, om FOA-formanden med udtalelsen henviser til Tyskland i 1930’erne, og det svarer Mona Striib ja til.

Men den udtalelse fortryder hun nu og understreger, at hun mener, at regeringens udlændingepolitik er racistisk.

Venstre undrer sig

Hos Venstre undrer man sig over Mona Striibs udtalelser. Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede kalder det en kedelig situation, at Mona Striib har sagt, som hun har.

Han anerkender, at mennesker kan være uenige, men understreger også, at udlændinge- og flygtningepolitikken handler om Danmarks integritet og menneskers skæbner, og derfor er det vigtigt, at substansen i debatten fastholdes.

via Listen To News