FOA-Dennis vender tilbage: Udfordrer Lizette Risgaard
Tidligere FOA-formand Dennis Kristensen klar til at vælte formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard. Fotos: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fagbevægelsens Hovedorganisation skal til ekstraordinær kongres med ét punkt på dagsordenen: Valg af ny formand. Dennis Kristensen, FOA's tidligere formand, vil vælte Lizette Risgaard.

 Fagbevægelsens Hovedorganisation, der repræsenterer 1,4 million danske lønmodtagere, skal måske have ny formand. Avisen.dk kan afsløre, at der senere i dag vil blive indkaldt til ekstra-ordinær kongres i Aarhus den 25. april med bare et punkt på dagsordenen: Valg af ny formand.

Den nuværende formand, Lizette Risgaard, satser på et genvalg, men udfordres af den tidligere formand for FOA, Dennis Kristensen, der ellers forlod sit mange-årige engagement i fagbevægelsen sidste år:

- Jeg har fået rigtig, rigtig mange opfordringer om at komme tilbage, og da udviklingen i den nye hovedorganisation set med mine øjne har været utilfredsstillende, har jeg valgt at stille op, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Ønsker mere synlighed

Ifølge Avisen.dks oplysninger har Dennis Kristensen på forhånd sikret sig opbakning fra sit eget forbund FOA, samt Danske Bioanalytikere og Foreningen af Danske Inseminører.

Flere andre forbund for offentligt ansatte ventes også at pege på Dennis Kristensen, mens Lizette Risgaard kan regne med opbakning fra blandt andre Dansk Metal.

Dennis Kristensens kandidatur er uventet, men ikke i strid med vedtægterne, fordi han har opbakning fra mindst tre fagforbund.

Dennis Kristensen mener særligt, han kan bidrage til at styrke den faglige hovedorganisation gennem øget synlighed:

- Jeg tror, at stort set alle i Danmark ved, hvem jeg er og kender mine holdninger, mens det er lidt mere tjah-bum-bum med Lizette Risgaard, siger han til Avisen.dk.

For få næstformænd

Bliver Dennis Kristensen valgt, ønsker han at ændre strukturen i Fagbevægelsens Hovedorganisation på flere punkter:

- I dag har FH kun fem næstformænd. Det er alt for lidt i forhold til eksempelvis antallet af mellemledere i det offentlige, så det vil jeg ændre til 11, siger han.

Op til kongressen har Dennis Kristensen valgt at melde sig ind i Socialdemokratiet, men det er ikke for at styrke sine muligheder i formandsdysten, bedyrer han.

Opdateret den 1. april klokken 12:57: Ja, der sker meget i dag, men Lizette Risgaard har ingen grund til at frygte et kampvalg med Dennis Kristensen, da ovenstående historie er en aprilsnar. God mandag til dig!

 

via Listen To News