FOA-Dennis efter kritik af sololøb: Derfor er aftalen god nok
Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA, ankommer til overenskomsforhandlinger i Forligsinstitutionen, efter han i nat landede en aftale og efter nogens mening brød musketereden. Foto: Jens Astrup / Ritzau Scanpix
Når røgen har lagt sig, så vil de fleste sige: Det var nu ikke så ringe endda, forudser FOAs netop afgåede formand, Dennis Kristensen, der må lægge ører til massiv kritik af ny aftale med regionerne.

Kritikken hagler nu ned over den netop afgåede FOA-formand, Dennis Kristensen, efter at han sammen med en række LO-forbund indgik ny overenskomst med arbejdsgiverne i regionerne. 

Kritikerne mener, at FOA-formanden forbrød sig med den musketéred, som fagbevægelsen havde indgået for at få en række topkrav igennem. 

Da aftalen med regionerne faldt på plads natten til onsdag, stod det imidlertid klart, at blandt andet sygeplejersker, læger og akademikerne havde sagt fra, fordi de ikke mente, at formuleringerne om retten til den betalte spisepause var stærke nok.

Der er drøje hug til Dennis Kristensen på Facebook: 

'Det er fandeme skuffende. Endelig havde man fået skabt solidaritet og sammenhold i fagbevægelsen,' lyder kritikken.

'Det kostede lige den dybe respekt for Dennis,' skriver en anden på Dennis Kristensens profil. 

'Jeg er simpelthen så vanvittig skuffet,' erklærer en tredje. 

Dennis Kristensen sidder onsdag i Forligsinstitutionen til forhandlinger om en ny overenskomst for de kommunalt ansatte. Han var således ikke tilstede på FOAs ekstraordinære kongres i Odense, hvor hans afløser netop er blevet valgt.

På en direkte video, der blev vist på kongressen, stod Dennis Kristensen imidlertid fast på, at det var en god aftale, der blev indgået natten til onsdag.

En samlet økonomisk ramme på 8,1 procent over tre år. Udsigt til reallønsforbedring, afskaffelse af det forkætrede privatlønsværn og en sikring af, at de offentligt ansatte følger de privatansattes lønudvikling. En særlig rekrutteringspulje til blandt andet sosu'er, puljer målrettet lavtlønnede og ligeløn og en fredning af seniordagene blev også fremhævet over for de 598 delegerede på kongressen i Odense.

- Vi kunne desværre ikke blive enige alle sammen, hvilket skyldes frokostpausen, sagde Dennis Kristensen og understregede:

-  Jeg tror, at når røgen har lagt sig, så vil de fleste sige: Det var nu ikke så ringe endda, at vi fik skabt reallønsfremgang fra medlemmerne. 

Læs Avisen.dk’s dækning af OK18

På videoen roste Dennis Kristensen også de sympatisører, der i ugevis har stået trofast foran Forligsinstitutionen og bakket deres topforhandlere op med råb og sang:

-  Det har været helt fantastisk. Vi har mærket den fælles opbakning, og vi kommer nok til at mærke noget kritik fra nogle af vores kolleger, men jeg synes faktisk, at vi har opført os pænt og ordentligt, lød det fra Dennis Kristensen på videoen.
 
Se hele videoen her: