OK18 FOA-Dennis afslører: Konflikten bliver ikke udskudt
Det er sidste chance: Parterne skal finde en løsning i dag, ellers udbryder der storkonflikt, afslører Dennis Kristensen. Foto: Julie Steenbuch Holt
Det er nu eller aldrig. Enten når parterne til enighed i dag, eller også kommer der storkonflikt, afslører FOA-formand Dennis Kristensen.

Enten finder de offentligt ansatte og arbejdsgivere en løsning i dag - eller også udbryder der strejke og storkonflikt.

Forligsmand Mette Christensen vil nemlig ikke udsætte storkonflikten med 14 dage - endnu engang. Det afslører Dennis Kristensen, som er formand for fagforbundet FOA, i en video, hvor han taler til 2.000 tillidsrepræsentanter, der er samlet til stormøde i Odense her i dag, tirsdag.

- Hun (Mette Christensen, red.)  har mindet os om fra starten, at man ikke må referere, hvad hun siger, så jeg håber ikke, hun hører det her: at hvis ikke vi bliver enige i løbet af den her forhandlingsrunde, så er det slut, så kommer vi ikke til at møde hende mere, siger Dennis Kristensen i videoen.

Forhandlingerne i Forligs-institutionen om offentligt ansattes overenskomster er i dag inde i en afgørende fase.

Indtil nu har det stadigt været en mulighed, at forligsmanden trykkede på pause-knappen og udskød konflikten med 14 dage, så parterne fik mere tid til at finde en løsning.

Men den mulighed bliver ifølge FOA-formanden ikke en realitet. Parterne skal nå til enighed nu eller aldrig:

- Det er sidste frist, og det lægger et afgørende pres, så ser vi, om der kommer bevægelse. Vi har stadig spørgsmålet om lærernes arbejdstid som udestående, siger Dennis Kristensen i videoen.

Hvorvidt dagen ender med en aftale eller med, at hele Danmark skal ruste sig til storkonflikt, er stadig usikkert.

- Jeg tror, at det kan gå begge veje. Vi kan nå et forlig, hvor vi har løst alle andre punkter end lærernes aftale. Vi kan komme i den situation, hvor kommunerne må give sig på ledelsesretten, siger FOA-formanden.

Læs Avisen.dk's tema om OK18 her.