FN vil stoppe Irans atomprogram
FN s sikkerhedsråd indfører sanktioner mod Iran for at få landet til at stoppe sit atom-program. Men Iran fortsætter.

Ifølge Iran er atomprogrammet udelukkende rettet mod fredelig formål. Men den tror FN s sikkerhedsråd ikke på, og derfor indførte rådet lørdag en række sanktioner mod Iran. Målet er at få stoppet atomprogrammet.

»I dag placerer vi Iran i en lille kategori af stater, som er under sanktioner fra FN s Sikkerhedsråd«, siger den fungerende amerikanske ambassadør Alejandro Wolff. 

Men Iran har ikke tænkt sig at stoppe. Sikkerhedsrådet blev lørdag både kaldt ulovligt og ugyldigt af Irans udenrigsministerium.

»Det er indiskutabelt, at atomvåben i hænderne på det israelske regime med en hidtil uset liste over tilsidesatte FN-resolutioner... er en enestående alvorlig trussel mod regionen og international fred og sikkerhed«, siger den iranske FN-ambassadør Javad Zarif ifølge Reuters.

Lidt overraskende stemte Rusland ja til at indføre sanktionerne. Landet har ellers sammen med Kina store økonomiske interesser i Iran - blanndt andet er russerne ved at bygge en vandreaktor til 800 millioner kroner til iranerne.

Hvis iranerne ikke retter sig efter FN s SIkkerhedsråd kan landet vente flere ikke-militære sanktioner i de kommende måneder.