EF Education A/S FN og EF leder efter den næste Lykketoft
1 dansker får chancen for i 1 uge at være med i "United Nations Alliance of Civilizations". Vi byder en ung version af Mogens Lykketoft eller Anders Fogh Rasmussen velkommen!
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
FN's "Alliance of Civilizations" (UNAOC) og EF Education First (EF) arrangerer for 3. gang UNAOC-EF sommer skole. Vi udvælger 75 unge ledere fra hele verden, som skal diskutere hvordan vi skaber dialog og udbygger de kompetencer verden har behov for at kunne skabe bæredygtige sociale forandringer, på tværs af geografier og kulturer.

"Sommer skolen" giver gennem workshops, debat og besøg en mulighed for at udforske kritiske globale spørgsmål, og en mulighed for at samarbejde om at udvikle løsninger på disse problemer. Deltagerne kommer fra hele verden og fælles for dem er, at de alle er mellem 18 - 35 år (FN's definition på "ung") og har et motiveret ønske om at gøre en forskel for at gøre verden mindre. Specifikt fokuseres der på bedre at forstå diversitet og hvordan man positivt udnytter forskelligheder i identitet til at skabe en verden der er sundere, sikrere, mere fredfyldt og inkluderende.

FN's Højkommisær for "UN Alliance of Civilizations", Nassir Abdulaziz Al-Nasser udtaler: "Hvordan kan vi løse problemer, der har eksisteret gennem generationer - uden at søge nyt input, nye ideer og perspektiver?"

"Sommer-skolen" er etableret som et middel til at give unge en mulighed for at lære fra hinanden og skabe nye veje for fred og inklusion.

"Det her er en unik mulighed - også for de mange danske unge, der ikke bare vil møde men ønsker at gå i dialog med unge fra en anden kultur og udveksle holdninger med dem og ved samtale og workshops opleve deres helt anderledes syn på tilværelsen og de udfordringer verdens-samfundet står overfor." siger Christen Bagger, der er Direktør for EF i Danmark. Han tilføjer: "Hvis du går rundt med en drøm om at blive udenrigsminister, diplomat eller bare drømmer om at gøre en forskel for en bedre verden, er det nu chancen byder sig!"

Rent praktisk foregår sommmerskolen på EF's New York Campus i Tarrytown, NY, USA fra den 13. til den 20. Juni 2015. Alle omkostninger er dækket for de deltagende. Ansøgning sker via www.UNAOCEFSummerSchool.org og fristen er 9. marts 2015. Ansøgere skal udover et CV udarbejde et essay på baggrund af en række spørgsmål og deltagernes baggrund for at deltage. Sidste år søgte flere end 100.000 om at få en af de 75 eftertragtede pladser.

For mere information kontakt Christen Bagger på christen.bagger@ef.com eller telefon 3313 1600.

Om FN's "UN Alliance of Civilizations" (UNAOC):

UNAOC blev dannet i 2005 af tidligere generalsekretær for FN, Kofi Annan. Organisationens primære mission er at forbedre tværkulturel forståelse mellem lande, mennesker og samfund. Vi lever i en forbundet verden, hvor globalisering eksisterer side med side med snævre landekrav. Hvordan kan ekstremisme, polarisering og konflikt minimeres? Dette er blandt de emner, UNAOC behandler. Læs mere om UNAOC på www.unaoc.org .

Om EF Education First:

EF Education First blev etableret i 1965 med missionen om at nedbryde barrierer mellem sprog, kulturer og geografi. EF Sprogrejser er verdens førende internationale uddannelsesvirksomhed. EF har hjulpet millioner af studerende med at lære nye sprog og rejse til udlandet. Med et netværk af 500 skoler og kontorer verden over, er EF specialiseret i sprogundervisning, uddannelsesrejser, akademiske uddannelser og kulturudvekslingsprogrammer.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.