FN i Syriens konflikt

* 21. marts: FN's Sikkerhedsråd enes om en udtalelse, der bakker op om den særlige udsending, Kofi Annans, fredsplan. Den indebærer blandt andet en våbenhvile og tilbagetrækning fra byerne.

* 14. april: FN's Sikkerhedsråd vedtager enstemmigt sin første resolution om Syrien. Den åbner op for indsættelse af en observatørmission i Syrien (UNSMIS), der i første omgang består af 30 ubevæbnede observatører.

* 21. april: Sikkerhedsrådet vedtager at øge observatørstyrken til 300 mand, der i første omgang indsættes i 90 dage.

* 16. juni: En stigning i volden tvinger FN-observatørerne til at suspendere deres mission.

* 19. juli: Rusland og Kina nedlægger for tredje gang på ni måneder veto mod en FN-resolution, der åbner op for resolutioner mod præsident Bashar al-Assad, hvis han ikke stopper brugen af tunge våben.

* 20. juli: Sikkerhedsrådet vedtager enstemmigt at lade observatørerne blive i yderligere 30 dage, som er de sidste.

* 25. juli: Halvdelen af observatørerne sendes hjem, så styrken nu kun består af 150 mand. Den senegalesiske general Babacar Gaye ankommer til Damaskus, hvor han afløser nordmanden Robert Mood som chef for UNSMIS.

* 2. august: Kofi Annan meddeler, at han trækker sig som særlig udsending efter fem måneders indsats, der ikke har båret frugt.

* 16. august: Sikkerhedsrådet beslutter at afslutte observatørmissionen, men opretholder et politisk kontor i Damaskus.

* 17. august: Den algeriske diplomat Lakhdar Brahimi overtager Kofi Annans embede som særlig Syrien-udsending. Han siger i et interview, at "borgerkrigen har stået på i nogen tid, og at den skal stoppes. Men det bliver ikke let".

* 20. august: UNSMIS slutter officielt ved midnat.

/ritzau/