FN frygter flygtningebølge fra Somalia
Krigen i Somalia ser ud til at sende en ny bølge af flygtninge ud af landet. Landet er i forvejen det land i Afrika, hvor flest borgere er flygtet til et andet land.

Krig i Somalia er der desværre ikke så meget nyt i. Borgerne har i årevis flygtet fra krig og vold i så stort et antal, at landet er blandt dem i Afrika, der har det højeste antal borgere, der er flygtet ud af landet – en del af disse bor i dag i Danmark.

Nu advarer FN’s højkommissær for flygtninge, Antonio Guterres, om, at en ny flygtningebølge er på vej.

»Somalia har de seneste måneder været ramt af den ene krise efter den anden. Hjælpearbejderne i regionen står allerede med store hindringer, blandt andet sikkerhedssituationen og naturkatastrofer,« siger Guterres til den norske tv-station, NRK.

FN’s menneskerettighedskommissær, Louise Arbour, fordømte onsdag kampene mellem de etiopiske styrker og De Islamiske Domstole, som indtil for nylig kontrollrede det meste af Somalia. Hun bad om, at somalierne får frit lejde til at flygte ud af landet. Det er stadig for tidligt at sige, om Danmark bliver ramt af en ny somalisk flygtningebølge.