FN forlænger mandat for Syrien-observatører
Selv om Rusland truede med at blokere, så har FN's Sikkerhedsråd enstemmigt forlænget observatørerne i Syrien.

FN's Sikkerhedsråd har fredag enstemmigt godkendt en 30 dages forlængelse af FN's observatørmission i Syrien. FN-observatørerne indgår i den internationale udsending Kofi Annans fredsplan for at afslutte den 16 måneders konflikt, der har kostet tusinder livet.

Vedtagelsen sker, selv om Rusland havde truet med ikke at stemme for en 30 dages forlængelse, men en betingelsesløs 45 dages forlængelse, som det var foreslået af Pakistan.

Og på trods af, at amerikanerne torsdag truede med at afvise en forlængelse.

FN's Syrien-mission består af op til 300 ubevæbnede militære observatører, hvis rolle har været at holde øje med den mislykkede våbenhvile, der blev indgået 12. april, i Syrien.

Størstedelen af deres observatøraktiviteter blev indstillet 16. juni på grund af risikoen fra de tiltagende voldshandlinger.

Der er også en stab på omkring 100 civile medarbejdere, som arbejder på en politisk løsning og holder øje med emner som menneskerettigheder.

Observatørkorpset var tidligere ledet af den norske generalmajor Robert Mood. Han har imidlertid afsluttet sin opgave i denne uge og forladt Damaskus. Hvem der får til opgave at lede observatørmissionen i de kommende 30 dage står ikke klart.

/ritzau/Reuters