Flytning: Eks-royal skipper hjemlandet
Sarah Ferguson og eksmanden prins Andrew har prinsesserne Beatrice og Eugenie sammen. Foto: Diane Bondareff/AP
Sarah Ferguson, hertuginden af York, der har været gift med Storbritanniens prins Andrew, føler sig mere hjemme i Schweiz end i England.

Selv om dåbsattesten siger Storbritannien, føler Sarah Ferguson sig mere hjemme i Schweiz end i sit britiske hjemland.

Faktisk er Sarah Ferguson, der var gift med dronning Elizabeths næstyngste barn, prins Andrew, fra 1986 til 1996, ved at pakke flyttekasserne for at bosætte sig permanent i det sneklædte alpeland.

- Jeg er begyndt den officielle proces for at blive borger i Valais. Den administrative producere er undervejs, afslører den 56-årige hertuginde af York til den schweiziske avis Le Nouvelliste ifølge avisen Hello! Magazine.

- Vi føler os glade og frie, og vi føler os hjemme. Faktisk kalder jeg landet for mit hjem. Folk er meget mere åbne og tager sig tid til at snakke med dig og støtte dig, hvis du har brug for det, siger hertuginden åbenhjertigt i interviewet.

Det er ikke kun det åbensindede folk, som Sarah Ferguson værdsætter i det populære alpeland, men også gastronomien.

- Efter mit første besøg i landet, da jeg var 16 år, har jeg siden holdt ferie der ofte, og min familie er også tit rejst med mig dertil.

- Jeg elsker gode vine, tørret kød og oste. Selvfølgelig også raclette, fondue og trøfler. Det er derfor, jeg altid er på diæt, afslører hertuginden.

Sammen med eksmanden købte Sarah Ferguson en bjergvilla i de schweiziske alper for to år siden, så parrets to døtre, prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie, havde et fristed fra pressens søgelys, og det er den villa, som hertuginden nu flytter permanent ind i.

/ritzau/FOKUS