Flypassagerer bedt om betale for brændstof
Lufthavn i Syrien ville ikke acceptere kreditkort som betaling for at optanke et Air France-fly.

Besætningen på et Air France-fly bad passagererne om at yde et kontant bidrag, så flyet kunne blive optanket i Damaskus. Myndighederne afviste kreditkort som betaling for brændstoffet. Det oplyste det franske luftfartsselskab torsdag.

Det endte dog med, at passagererne slap for at rode lommerne igennem for pengesedler og mønter. Ifølge Air France blev der fundet en alternativ løsning.

Flyet havde planmæssigt retning mod Beirut onsdag nat, da det blev omdirigeret på grund af uroligheder i den libanesiske hovedstad. Kursen blev sat mod Amman i Jordan, men så langt rakte brændstoffet ikke.

Flyet var derfor nødt til at lande i Damaskus for at blive tanket op.

- På grund af det dårlige forhold mellem de to lande og situationen i Syrien, var passagererne meget bekymrede for at lande der, fortæller en ven til en af de flyrejsende.

Myndighederne i lufthavnen gjorde det klart, at de kun ville anerkende kontanter som betaling.

- For en sikkerheds skyld spurgte besætningen passagererne om, hvor mange kontanter de havde for at kunne betale for brændstoffet, siger en talsmand for Air France.

Hvordan betalingsproblemet blev løst, oplyser selskabet ikke. To timer efter landingen forlod flyet igen Damaskus.

EU har indført en række sanktioner mod Syrien. Blandt andet et forbud mod at det nationale luftfartsselskab kan benytte lufthavne i EU. Kun i nødsituationer må selskabets fly lande i lufthavnene.

/ritzau/Reuters