Flygtningestrøm fra Syrien kraftigt øget
Over 200.000 syriske flygtninge er strømmet over grænserne til nabolandene.

Over 200.000 syrere er strømmet over grænserne til nabolandene under konflikten og antallet af flygtninge er allerede nu større end de 185.000, som FN havde forudsagt ved dette års udgang.

Den øgede flygtningestrøm omfatter over 30.000 flygtninge, som i de seneste dage er strømmet til Tyrkiet, Libanon, Irak og Jordan, men tallet afspejler også, at FN's Højkommissariat for Flygtninge er begyndt at tælle på ny måder.

- Vi er nu oppe på et endnu højere plan med 202.512 flygtninge i den omliggende region, siger Adrian Edwards fra FN i Geneve.

Over 3.500 flygtninge inden for de seneste 24 timer flygtet til Tyrkiet for at komme væk fra volden i Syrien, oplyser det tyrkiske kriseministerium. Det er et af de højeste antal under konflikten.

Med de nyankomne huser Tyrkiet over 78.000 syriske flygtninge. Ved udgangen af juli var antallet af registrerede flygtninge i landet på omkring 44.000.

Af de 2,5 millioner mennesker, der har behov for hjælp i Syrien, er hundredtusinder drevet på flugt fra deres hjem på grund af opgøret mellem præsident Bashar al-Assads regeringshær og væbnede oprørsgrupper i landet. Antallet af internt fordrevne er ukendt.

Der bor godt 22 millioner mennesker i Syrien. Landets infrastruktur er tæt på at bryde sammen efter halvandet års blodige stridigheder om magten i landet.

FN anslår, at 18.000 mennesker er omkommet. Menneskeretsorganisationer skønner, at dødstallet nærmere er 23.000.

/ritzau/Reuters