Flugtfange ville hentes af mor
En 19-årig mand kunne ikke lide tanken om at tilbringe juleaften bag tremmer for andet år i træk. Derfor flygtede han søndag fra domhuset i Ringsted og ringede til sin mor og far for at blive hentet.

»Nu gider jeg fandeme ikke sidde i fængsel juleaften og nytårsaften for andet år i træk.«

Sådan lød reaktionen fra en 19-årig mand, da en dommer i Ringsted varetægtsfængslede den unge mand søndag formiddag. Den unge mand ville formentlig hellere hjem til julemiddag med familien.

Efter dommen gik den 19-årige ind på advokatværeslet og talte med sin forsvarer. Politiet ventede udenfor, da de to skulle have lov til at tale i fortrolighed. Forsvareren forlod værelset et kort øjeblik for at tale med dommeren, og politifolkene kunne høre pusleri inde i værelset. Pludselig blev der stille.

Politiet åbnede døren. Vinduet var åbent og manden væk. Den 19-årige var sprunget ud af vinduet og flygtet.

Klokken var lidt i tolv, da politiet løb ned på gaden for at lede efter manden, som var sunket i jorden.

12.37 ringede en borger fra Jyllandsgade i Ringsted et par hundrede meter fra politistationen. Damen i telefonen havde lige haft besøg af en mand i små tyve minutter. Han havde forstuvet hånden, så damen havde været så flink at finde et koldt omslag. Den unge mand sagde, at der var problemer med hans bil, så han ville gerne ringe efter sin mor og far, der skulle hente ham og køre ham på skadestuen.

Men manden dukkede aldrig op på skadestuen, fortæller vagthavende Martin Bjerregaard fra Ringsted Politi. I stedet vil politiet nu aflægge familien et besøg.

»Vi vil lede efter ham, selv om det er juleaften. Når dommeren har sagt, at han skal holde jul i fængslet, må vi være konsekvente,« forklarer Martin Bjerregaard.

Den 19-årige var prøveløsladt for vold, da han lørdag eftermiddag kastede en flaske i hovedet på en anden mand. Derfor besluttede en dommer søndag, at manden også i år skulle holde jul og nytår bag tremmer.