Flintesten punkterede Tom Boonens offensiv
Omega Pharma-Quick Step og Tom Boonen forsøgte et vildt angreb i sidevinden, men blev stoppet af punkteringer.

Brian Holm havde lagt en køreplan for, at Tom Boonen og Omega Pharma-Quick Step skulle angribe i den kraftige sidevind på 2. etape af Post Danmark Rundt.

Og med knap 60 kilometer til målet i Aarhus rykkede Tom Boonen løs med det belgiske mandskab på hjul. Så langt så godt.

Men kort efter blev de stoppet af de berygtede danske flintesten, som driller i regnvejr.

- Det var planen, at vi skulle angribe. Det var der ingen tvivl om. Vi prøvede, men desværre, desværre, for hver gang vi prøvede, punkterede vi lige så hurtigt.

- Så på en måde kunne det blive ris til egen røv. Når feltet splitter op, punkterer de, og så kan de ikke få hjælp af servicevognen. Vi gjorde os selv lige så meget ondt, som vi gjorde ondt på de andre, siger Holm.

- Det splittede op, men det var ikke noget at prale af, for vi kunne hurtigt regne ud, at når vi punkterede, ville det ikke føre til noget. Og selvom vi havde spillet det ad, så ville punkteringerne blive ved at komme.

Den belgiske offensiv førte i stedet til, at en kvartet - åbenbart med særligt stærke dæk - indledte et angreb, der holdt helt ind på rundstrækningen i Aarhus.

De mange punkteringer er en velkendt sag på dansk grund, men omfanget kommer alligevel bag på Brian Holm.

- Det overrasker os hver gang i Danmark, at vi punkterer så meget. Det er de her flintesten, som vender, når det regner.

- Jeg tror, at Colnago-holdet har rekorden. De punkterede nok 75-80 gange. Man punkterer cirka for hver 10. kilometer.

/ritzau/