Fleksjobbere fyret: Nu stævnes regionen
Region Sjællands fyring af seks bioanalytikere skal nu prøves i retten. Foto: Jumpstory
Fyringen af seks fleksjobbere var en overtrædelse af forskelsbehandlingsloven, mener fagorganisationen Danske Bioanalytikere og trækker Region Sjælland i retten.

Fyringen af seks bioanalytikere ansat i fleksjob på Sjællands Universitetshospital får nu fagorganisationen Danske Bioanalytikere til at stævne Region Sjælland, oplyser P4 Sjælland.

De seks fleksjobbere fik en fyreseddel sammen med 185 andre ansatte på regionens sygehuse i november sidste år.

Formanden for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs, siger til P4 Sjælland, at deres advokat har vurderet fyringssagerne. Advokaten er kommet frem til, at opsigelserne af deres medarbejdere i fleksjob var en overtrædelse af forskelsbehandlingsloven.

Derfor vil Danske Bioanalytikere nu have sagen prøvet ved retten.

De fyrede fleksjobbere har ikke ret til dagpenge, men er begyndt på ledighedsydelse, der svarer til 89 procent af dagpengesatsen.

Hvis det lykkes dem at finde et nyt job, er det til en lavere løn, da fleksjobordningen blev ændret i 2013, skriver P4 Sjælland.

Før 2013 var det arbejdsgiverens ansvar at udbetale fuld løn til medarbejderen, hvorefter arbejdsgiveren fik en refusion fra kommunen.

I dag udbetaler arbejdsgiveren kun løn for den arbejdsindsats, fleksjobberen har ydet. Resten af fleksjobberens indtægt kommer fra kommunen, der har beregnet et fleksløntilskud i forhold til den løn, arbejdsgiveren udbetaler.

via Listen To News