Flest nydanskere bliver visiteret

Halvdelen af politiets visitationer bliver gennemført mod nydanskere, men det er en langt større andel, end de udgør af befolkningen.
Når politiet visiterer i de såkaldte visitationszoner, så er der en markant overvægt af nydanskere blandt dem, der bliver tjekket.
Når politiet visiterer i de såkaldte visitationszoner, så er der en markant overvægt af nydanskere blandt dem, der bliver tjekket. Foto: www.colourbox.com

Blandt de personer, der bliver visiteret af politiet i de såkaldte visitationszoner, er der en markant overvægt af nydanskere.

Ifølge en rapport fra Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination (DRC) så er der flere eksempler på forskelsbehandling, når det gælder visitationer. Det skriver Politiken.

Halvdelen af alle visitationer er gennemført mod borgere med anden etnisk baggrund end dansk, selvom gruppen kun udgør knapt ti procent af den danske befolkning.

"Det kan vi ikke leve med. Politiets samlede indsats på det her område er diskriminerende, og zonerne har sat alle tiltag mod diskrimination over styr," siger centerleder i DRC Niels-Erik Hansen til Politiken.

Det kommer ikke bag på professor i retspolitik og kriminologi på CBS Vagn Greve:

"Det er et gennemgående træk, at politiet danner sig en bestemt opfattelse af, hvordan en gerningsmand er og ser ud. Når de så visiterer nogen med anden baggrund, bekræfter de sig selv i det billede, som er skævt i forhold til virkeligheden," siger han til Politiken.

Blandt respondenterne er der i øvrigt enighed om, at politibetjente med anden etnisk baggrund er dem, der er værst, når det kommer til forskelsbehandling. De sætter sig i respekt på den måde, lyder forklaringen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.