sundhed.dk Flest børn undfanges i de kolde vintermåneder
Er du også gravid, eller planlægger at blive det? Så læs med i Graviditetsguiden på sundhed.dk
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
De mørke og kolde vintermåneder er den tid på året, hvor flest børn undfanges. Hvis du er en af dem, der er blevet gravid, eller planlægger at blive det, så læs med i Graviditetsguiden på sundhed.dk, som giver dig et komplet overblik over dit og dit barns udvikling fra uge 0 til 42.

I Graviditetsguiden kan du følge med bag maveskindet i graviditeten uge for uge. Der er både en grafisk fremstilling af, hvordan mor og baby udvikler sig, ligesom der er mange informationer om graviditet og fosterudvikling.

Vidste du for eksempel, at du i det første trimester mærker de første symptomer på graviditeten ved kvalme og hyppigere vandladning, fordi den voksende livmoder trykker på urinblæren? I andet trimester sker der for alvor ændringer med din krop, hvor dine bryster vokser og kirtelvævet udvikles til produktion af mælk. Førstegangsfødende mærker som regel fosterets bevægelser i midten af andet trimester. I tredje og sidste trimester har fosteret især brug for næringsstoffer, og det er derfor her, du vil opleve den største vægtøgning. Det er kun mellem fem og ti procent der føder på selve terminsdagen, og derfor er det mere almindeligt at føde enten to uger før eller efter terminsdagen.

Få det fulde overblik over din graviditet med Graviditetsguiden på sundhed.dk
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.