Flertal vil stramme kontrol med AMU-kurser
- Der skal laves et reelt tilsyn. Derudover skal der slås hårdt ned, når der fuskes med vores uddannelseskroner, lyder det fra Socialdemokraterne. Foto: Colourbox.dk
Fremover skal AMU-skoler ikke længere selv føre tilsyn med kurser, skolen selv kan tjene penge på.

AMU-skoler, som selv tjener penge på at afholde AMU-kurser, skal ikke selv have lov at føre tilsyn.

Det mener regeringspartierne støttet af Dansk Folkeparti og Enhedslisten, skriver Fagbladet 3F.

Som reglerne er i dag, kan AMU-skoler tjene penge på at udlicitere deres kurser til private aktører. De samme kurser skal AMU-skolerne samtidig selv føre tilsyn med.

Kravet fra politikerne om et strammere tilsyn med AMU-kurser kommer efter Fagbladet 3F's afsløringer af, hvordan udenlandske kursister bliver sendt på månedlange AMU-kurser i dansk og rengøring. Når AMU-kurserne er slut, er der kun arbejde til få af kursisterne.

- Der skal laves et reelt tilsyn. Derudover skal der slås hårdt ned, når der fuskes med vores uddannelseskroner, som er afgørende for, at vi har en opkvalificeret arbejdsstyrke. De penge skal ikke bruges til at cirkle østeuropæere rundt i uddannelsessystemet, så private skoler kan score millioner i statsstøtte, siger Socialdemokraternes ordfører for social dumping Ane Halsboe-Larsen.

Både SF og Enhedslisten ønsker et strammere tilsyn. Og i Dansk Folkeparti foreslår arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted derudover et nyt pointsystem, hvor kursisterne skal optjene ret til AMU-kursus.

- Det er kun rimeligt, at man skal have en vis tilknytning til det danske arbejdsmarked for at komme på AMU-kurser, siger Bent Bøgsted til Fagbladet 3F.