Flere udlændinge meldes gående på motorvejen ved Rødby
Politiet har fået en række anmeldelser om, at 16-18 udlændinge er set gående på motorvejen ved Rødby.
Her ses årets nyhedsbillede, som er taget af de mange flygtninge som ankom til Danmark i Rødby og Padborg. Mange ville ikke søge asyl i Danmark, men ville videre til Sverige.
Her ses årets nyhedsbillede, som er taget af de mange flygtninge som ankom til Danmark i Rødby og Padborg. Mange ville ikke søge asyl i Danmark, men ville videre til Sverige. Foto: Michael Drost-hansen / Freelance/Polfoto

Flere gange har telefonen kimet hos Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi lørdag aften.

Det har nemlig modtaget mellem 25 og 30 anmeldelser om, at en større gruppe udlændinge tidligere lørdag aften er gået på motorvejen ved Rødby på Lolland.

- Klokken 20.05 får vi en anmeldelse om, at en stor gruppe personer går på motorvejen. Siden får vi flere fra stort se alle bilister i området.

Men trods de mange anmeldelser er det ikke lykkes politiet at finde nogen.

- Vi har været ude at se efter dem, men vi har ikke set nogen på motorvejen eller områderne omkring motorvejen endnu, siger vagtchef Ehm Christensen.

Han ved ikke, hvilken nationalitet personerne har, men udlændinge er de i hvert fald, siger han.

- Vi har fået oplysninger fra grænsepolitiet om, at en stor gruppe på 10-15 personer var blevet sat af en lastbil eller kassevogn, fordi de var for mange i forhold til dansk færdselslov. Derfor måtte de finde en anden transport.

- Men om det er den samme gruppe, ved vi ikke, siger han.

Ifølge Ehm Christensen vil de ledige patruljer kigge rundt efter gruppen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.