Flere udlændinge arbejder i Danmark

Der bliver flere udlændinge på de danske arbejdspladser.
På tre år har knap 35.000 flere udlændinge fået job herhjemme.
På tre år har knap 35.000 flere udlændinge fået job herhjemme. Foto: Scanpix

Rumænsk, polsk og andre sprog høres hyppigere på danske arbejdspladser. På tre år har knap 35.000 flere udlændinge fået job herhjemme.

Det fortæller DR Nordjylland.

I 2011 arbejdede der 133.936 udlændinge i Danmark. I 2014 var det tal steget til 168.375. Det viser tal fra jobindsats.dk, der er en offentlig side, der samler tal om arbejdsmarkedet.

- En del af forklaringen er, at der hele tiden er en nettoindvandring til Danmark. Og det er positivt, at de personer, der bosætter sig i Danmark får et arbejder, siger analysechef Jonas Juul fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Selvom det kan lyde positivt, at de udlændinge, der flytter hertil, også får et job, så er der også en bagside af medaljen, siger Jonas Juul. Han peger på, at nogle udlændinge arbejder her på bekostning af ledige danskere.

- Man kan se, at der er nogle virksomheder, der systematisk henter udenlandsk arbejdskraft, der er i Danmark i en meget kort periode. De kan spekulere i, at medarbejderne er billigere eller arbejder mere end den aftalte arbejdstid, siger Jonas Juul til DR Nordjylland.

De fleste af de udlændinge, der arbejder i Danmark, kommer fra Polen. I 2013 arbejdede der 15.439 polakker i Danmark ifølge jobindsats.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.