Der er mulighed for at stalddørssalget af nylagte æg og rensede gæs, ænder og kyllinger får mere luft under vingerne.
Det er der i hvert fald mulighed for efter, at fødevareminister Rasmus Prehn (S) har imødekommet et ønske fra mange mindre fødevareproducenter om mere lempelige regler.
De nye regler er trådt i kraft og det betyder i følge en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen, at en lokal ægproducent sælge godt 300.000 æg fra 1.000 høns om året i stedet for de 100.000 æg fra 500 høns, som hidtil har været grænsen.
En lokal producent af gæs, ænder og kyllinger må sælge op til 2.000 fjerkræ om året mod tidligere 500 dyr.
I begge tilfælde behøver producenterne ikke tage flere salmonellaprøver end før.
Oveni kommer så, at den lokale fjerkræproducent også nu må rense fuglene for tarme, kråse og hjerte - uden først at skulle registrere sig som detailhandelsvirksomhed.
De nye lempeligere danske regler er baseret på risikovurderinger fra DTU Fødevareinstituttet, skriver Fødevarestyrelsen.