Flere topsoldater svigter Assad
24 generaler og endnu flere officerer har vendt syrisk præsident ryggen og er flygtet til Tyrkiet.

Stadig flere højtstående militærfolk fra den syriske hær vender præsident Bashar al-Assad ryggen. Senest er blandt andre to brigadegeneraler flygtet til Tyrkiet.

En tyrkisk embedsmand fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at de to krydsede grænsen natten til lørdag som del af en gruppe på cirka 10 personer.

Ud over brigadegeneralerne bestod gruppen af oberster og andre officerer fra det syriske militær.

Med nattens flugt er antallet af afhoppede generaler oppe på 24. Dertil kommer en stor gruppe af andre højtstående militærfolk, der ikke længere støtter Bashar al-Assad.

Det er anden nat i træk, at en større gruppe syriske topsoldater flygter til Tyrkiet. Natten til fredag forlod en anden brigadegeneral og 20 officerer landet.

Tyrkiet er i løbet af den seneste tid blevet hjem for snesevis af afhoppere, der sammen har dannet Den Frie Syriske Hær som et modstykke til præsident Assads pressede regimetro styrker.

I alt 710 mennesker krydsede grænsen til Tyrkiet i løbet af natten til fredag, og Syriens naboland mod nord er efterhånden hjemsted for mere end 43.000 syriske flygtninge, som har søgt tilflugt fra volden i deres eget land.

De er blevet indkvarteret tæt ved grænsen i lejre tæt sammen med de oprørsstyrker, afhopperne har dannet.

/ritzau/Reuters